Yoghurtvinaigrette
Rode bietensap
Rode bieten stukjes
Exotische opgiet
Ajuin
Jeneverbessen
Mangostukken
Ajuin
Laurier
Jeneverbessen
Curryvinaigrette
Mangopuree
Kurkuma
Chiligranulaat
Ajuin
Granaatappel
Zwarte olijven
Rode peper
Sherry-opgiet
Ajuin
Laurier
Jeneverbessen
Dille
Ajuin
Jeneverbessen
Paprikarepen
Curryvinaigrette
Augurk
Appel
Een Belgische witte wijn die perfect combineert met vette vis. 100% Kerner, aangenaam en zacht, lost de gezonde vetten van de haring op.
Exclusief verkrijgbaarHaring is een gezonde vette vis. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig vette vis eten, ongeveer 50% minder kans hebben op hart- en vaatziekten.
Haring bevat hoogwaardige eiwitten en het vet van de haring bestaat voor een groot deel uit onverzadigde omega 3-vetzuren. De eiwitrijke vis is essentieel voor de opbouw en herstel van spieren, organen, het zenuwstelsel en het bloed.
“Minimaal één keer per week vis eten – in plaats van minder dan eens per maand – resulteert in een ongeveer 15% lager risico op overlijden aan hartziekten.”
– De Gezondheidsraad
Er is sprake van verantwoord bestandsbeheer waarbij vangstquota op basis van wetenschappelijk onderzoek worden vastgesteld. Er wordt heel goed gecontroleerd hoeveel er per land (en per schip) gevist mag worden en dat iedereen samenwerkt aan het behoud van een gezonde zee.
De haring kan eenvoudig op een duurzame manier gevangen worden omdat hij scholen vormt. Zo hoeven haringvissers met hun netten geen contact te maken met de zeebodem. De haringvisserij heeft dan ook nauwelijks bijvangst van andere vissen of zeedieren.
“Bij de haringvisserij is er geen schade aan de omgeving. Je ligt in feite alleen maar water te zeven.”
– Visser Arie van der Zwan (MSC.org)
Op zoek naar een gezonde en lekker lunch? Deze Russische salade met haring bereid je makkelijk op voorhand om mee te nemen naar je werk. Zo heb je in de voormiddag iets lekkers om naar uit te kijken en start je de middag met een boost van omega 3 en tal van vitaminen. …
Letterlijk betekent het kaken van haring het verwijderen van een deel van de ingewanden en de kieuwen. Het doel van deze ingreep, is het optimaliseren van de smaak (de haring smaakt minder bitter) en zo blijft de haring ook langer houdbaar. …
Lees meerIn het Nederlandstalig landgebied (Nederland en Vlaanderen) is haring een veelvoorkomende gast in tal van spreekwoorden. In totaal hebben we 9 spreekwoorden op een rij gezet met haring in de hoofdrol. …
Lees meerDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.